Roos en Hoofdhuidproblemen

Wat is roos en hoe ontstaat het?
Hoofdroos is een milde vorm van eczeem op het behaarde hoofd, waarbij kleine schilfertjes ontstaan. Deze schilfering is hinderlijk, vooral als er schilfertjes naar beneden dwarrelen op donkere kleding.

Andere klachten bij roos kunnen zijn jeuk en een vettige hoofdhuid. De schilfertjes zijn oude huidcellen, die loslaten van de huid. De cellen van de hoofdhuid vernieuwen zich voortdurend, in ongeveer 3 weken is de huid geheel vernieuwd. Aan de onderkant worden nieuwe cellen gevormd, aan de bovenkant laten oude cellen los in de vorm van een schilfertje. Deze schilfertjes zijn bij een normale huid klein en onzichtbaar.

Bij eczeem van de hoofdhuid verloopt het proces van vernieuwing sneller dan normaal en ontstaan er dus ook meer schilfers. Daarnaast blijven de oude huidcellen aan elkaar klonteren, waardoor de schilfers groter en zichtbaarder zijn. Het begrip eczeem wordt gebruikt voor allerlei huidafwijkingen waarbij de huid geïrriteerd, rood, schilferend en jeukend is. Het probleem neemt toe in de winter en neemt af in de zomer. De vorm van eczeem die hoofdroos veroorzaakt wordt ook wel seborroisch eczeem genoemd. De officiële medische term is pityriasis capitis.

Hoofdroos kan bestreden worden door gebruik te maken van HC Complex en HC Shampoo Anti Roos S. Bij regelmatig gebruik (om de 2 dagen) zijn deze speciaal ontwikkelde producten met hun 100% natuurlijke samenstelling zeer effectief om roos te genezen.

HC Complex en HC Shampoo Anti Roos S regelen:

  1. De olie- en vochtbalans van de hoofdhuid waardoor abnormaal uitdrogen vermeden wordt.
  2. De actieve samenstelling verwijdert roos en verhindert de nieuwe vorming ervan.
  3. Bij regelmatig gebruik een doeltreffende behandeling tegen roos

* Indien u ook aan de wenkbrauwen, voorhoofd of andere plaatsen schilfertjes waarneemt dient u een arts te raadplegen dit om andere dermatologische problemen uit te sluiten..